• Hol główny

Karolina Kubiak

Karolina Kubiak

mgr inż. biotechnolog, specjalista ds. dietetyki

W nOvum pracuje od: 2004 r

Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem biotechnologii, posiadam tytuł Embriologa Klinicznego Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu i Embriologii (PTMRiE). Z Przychodnią Lekarską nOvum jestem związana od 2004 roku. Początkowo jako pracownik laboratorium andrologicznego, następnie laboratorium in vitro, gdzie na co dzień pracuje jako embriolog. W 2016 roku ukończyłam studium z zakresu dietetyki i otrzymałam tytuł Specjalisty ds. dietetyki.

Styl życia i sposób odżywiania wywierają ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu, procesy metaboliczne i hormonalne. Zmiana nawyków żywieniowych, redukcja masy ciała i uregulowanie tempa życia, mogą skutecznie wspomóc Pacjentów z problemem niepłodności. Mając tego świadomość, jestem przekonana, że konsultacja dietetyczna i wskazówki diety propłodnościowej, to dobry początek drogi do upragnionego szczęścia, jakim jest dziecko. 

Prywatnie: mężatka, mama dwójki dzieci. Lubię dobry film, aktywny wypoczynek i kontakt z ludźmi.

Przynależność do stowarzyszeń i towarzystw naukowych:

  • PTMRiE - Polskie Towarzystwo Medycyny Rozrodu I Embriologii

Certyfikaty:

  • Embriolog Kliniczny PTMRiE

Szkolenia:

  • "Skuteczna profilaktyka i dietoterapia chorób przewodu pokarmowego na różnych etapach leczenia i rekonwalescencji" - Warszawa, listopad 2015 r.
  • "ABC Dietetyki Klinicznej - dietoterapia chorób autoimmunologicznych", Warszawa, czerwiec 2016 r.
  • "Dietetyka sportowa", Warszawa, kwiecień 2017 r.
  • IV Konferencja Medycyny Żywienia, WUM, maj 2019 r.
  • Praktyczne zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu 2, szkolenie online, maj 2020
  • Żywienie i suplementacja w zespole policystycznych jajników, szkolenie  online, maj 2020
  • Dietoterapia w zespole jelita nadwrażliwego. Co pomaga w świetle badań? Szkolenie online, czerwiec 2020
  • Insulinooporność okiem dietetyka. Co pomaga w świetle badań? Szkolenie online, czerwiec 2020
  • Żywienie okołotreningowe, szkolenie online, czerwiec 2020
  • Odchudzanie od A do Z. Praktyczne wskazówki od dietetyka, szkolenie online, czerwiec 2020
  • V Konferencja Medycyny Żywienia, WUM,  październik 2020
  • Redukcja masy ciała w praktyce, szkolenie online, listopad 2020
  • Cukrzyca - ujęcie holistyczne, szkolenie online, listopad 2020
  • Dieta normokaloryczna, układanie diety w praktyce, szkolenie online, listopad 2020

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies . Więcej informacji